Amerikkalaiset suklaamuffinit
1460670.jpg
Surffailin Martha Stewartin sivuilla ja löysin ihanan ohjeen muffinien kuorruttamiseen, jota oli pakko kokeilla. Tosin Marthan sivuilla kourrutus on tehty marenkivaahdosta, mutta meillä on niin paljon kananmuna allerkikkoja joten halusin kokeilla onnituuko se muista aineista. Mutta muffinit tein nyt ihan normaalilla ohjeella johon tulee myös kananmunaa. Muffinit olivat hyviä mutta kuorrutukseen sopisi paremmin vaalea suklaa, joka ei ole ihan niin väkevää. Muffinit ovat muuten todella täyttäviä joten yksi henkeä kohti riittää vallan mainiosti. Tämän ohjeen muffinit ovat hyviä ilman kuorrutustakin ja tämän kuorrutteen alle sopii minkäläinen taikina vain.

Amerikkalaiset suklaamuffinssit (n. 12 kpl)

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa suklaata

Koristeluun:
4 liivatelehteä
½ dl maitoa
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
150 g Marianne crushia

Kuorrute:
250 g Tummaa leivontasuklaata
2 rkl kasvisöljyä(rypsiöljyä)

Tee näin:
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon.
Jaa taikina amerikan muffini leivontavuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia . Anna jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokerit, notkistettu tuorejuusto ja marianne crush. Lämmitä maito ja sulata siihen hyvin puristetut liivatelehdet ja lisää tämä seos hyvin sekoittaen kermaseokseen. Laita seos pursotinpussiin ja pursota mukavat keot valmiiden muffinien päälle. Ja laita muffinit kylmään hyytymään noin tunniksi.

Paloittele suklaa kulhoon ja laita öljy sekaan. Sulata vesihauteessa. Kaada sulanut suklaamassa pyöreään kapeaan kulhoon johon muffini hyvin mahtuu. Tämän jälkeen ota kevyesti kiinni muffinista ja upota muffinin hattu suklaaseen ja pyörätä ja valuta liika suklaa pois. Ripottele halutessasi nomparellejä päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.

1460652.jpg
1460655.jpg
1460663.jpg