Mustikkatiikerikakku

1457939.jpg

1457940.jpg

Teki mieli jotain hyvää herkkua, ja olin ostanut mustikkarouhetta jota halusin kokeilla joten tein ihan peruskahvikakku ohjeella tiikerikakun vaihtamalla kaakaon mustikkarouheeseen! Kakku oli hyvää ja kauniin näköinen myös leikattuna!  Onnistuu myös maidottomana ja gluteiinittomana kokeilin seuraavana päivänä vaihtamalla rasvan maidottomaan kasvisrasvaan ja jauhot Semper hieno jauhoseos (luontaisesti gluteiiniton.

Ohje:
200g voita tai margariinia         Raita:
2dl sokeria                              2rkl mustikkarouhetta           
3 munaa                                  (2rkl maitoa)
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet sekaisin toisessa astiassa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vaahtoon vaniljasokeri-vehnäjauho-leivinjauheseos. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Lisää siihen noin 2rkl mustikkarouhetta (ja tarvittaessa 2rkl maitoa). Laita taikinat kerroksittain vuokaan ensin vaalea ja sitten mustikka ja vielä vaaleaa. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Koristelin lopuksi kakun sulatetulla valkosuklaalla.