Joulun herkuksi tein kotiin tälläisen kakun ja oli kyllä hyvää! Anteeksi sumea kuva!

Ainekset

Pohja:
  • 150 g kaurakeksejä
  • 75 g voita
  • 1 rkl fariinisokeria
Täyte:
  • 200 g valkoista suklaata
  • 4 dl paksua turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 2 dl vatkattua kuohukermaa
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 3 kpl liivatetta
  • 250 g karpaloita
  • 2 dl kinuskikastiketta (2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria)

Tee näin

Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Sekoita. Painele keksiseos halkaisijaltaan 23 cm kokoiseen irtopohjaiseen vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita suklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita kermavaahto jogurttiseokseen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Yhdistä liivateseos ja jogurttiseos ja sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta. Ripottele sen päälle karpalot (säästä muutama karpalo koristeluun) ja lorota 1 dl kinuskikastiketta karpaloiden päälle (säästä loput kinuskikastikkeesta tarjoiluun)(Tein kinukikastikkeen itse ja laitoin koko määrän kakun väliin). Lusikoi loput jogurttiseoksesta karpaloiden ja kinuskin päälle. Nosta jääkaappiin ainakin noin 4 tunniksi hyytymään. Koristele pinta valkosuklaasta vuolluilla lastuilla ja tuoreilla karpaloilla.